Over mij

Mijn foto
Ik ben Nel Hillewaere, ik ben 18 jaar en ik studeer kleuteronderwijs in KATHO Tielt. Ik hou ervan om te werken met kinderen. Het doet mij iets om verschillende zaken aan te brengen aan kleuters, voornamelijk om kinderen kennis te kunnen bijbrengen op een speelse manier. Tewerk gaan als kleuterjuf spreekt me erg aan, omdat er in een kleuterklas elke dag nieuwe dingen te beleven vallen. Leven van dag tot dag, de kleuter laten welkom voelen in de klas en een voorbeeldfunctie hebben voor de kleuters is mijn moto.

woensdag 28 december 2011

Zwarte Pieten in beweging!

Tijdens mijn stage bij het aanbrengen van het lied: “Zwarte Pieten moeten allendagen gymen” ging ik te werk met mijn groot Sinterklaas boek. Daarnaast gebruikte ik een zwarte piet handpop en als laatste mochten de kleuters via prenten het verhaal in juiste volgorde leggen. Via mijn grote boek en mij handpop werden de kleuters nieuwsgierig wat er te beleven viel. De kleuters waren benieuwd als ze braaf waren geweest. Ik opende sierlijk het boek, maar er stond een lied in het boek! De kleuters waren nieuwsgierig welk lied. Ik zong het voor en de kleuters deden enthousiast mee.
Daarna waren de kleuters gefascineerd wat de Zwarte Piet te vertellen had, maar er was 1 probleem, hij was nog al beschaamd om te zingen. De kleuters vonden dit erg jammer en daarom stelde ik voor om samen met de kleuters te zingen voor Zwarte Piet. Zwarte Piet was nog steeds een beetje beschaamd maar na een 2de maal het lied te horen, kwam Zwarte Piet los en deed enthousiast mee samen met kleuters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten