Over mij

Mijn foto
Ik ben Nel Hillewaere, ik ben 18 jaar en ik studeer kleuteronderwijs in KATHO Tielt. Ik hou ervan om te werken met kinderen. Het doet mij iets om verschillende zaken aan te brengen aan kleuters, voornamelijk om kinderen kennis te kunnen bijbrengen op een speelse manier. Tewerk gaan als kleuterjuf spreekt me erg aan, omdat er in een kleuterklas elke dag nieuwe dingen te beleven vallen. Leven van dag tot dag, de kleuter laten welkom voelen in de klas en een voorbeeldfunctie hebben voor de kleuters is mijn moto.

zondag 4 december 2011

In de derde kleuterklas.

Voor het vakonderdeel Didactiek, gingen we allen van 1 BAKO naar een vrije basisschool om de klas te observeren. Het was een fijn gebeuren. Via deze weg leerde ik de kleuters wat beter kennen en kreeg ik te zien hoe de Juf te werk gaat met haar kleuters. Gedurende de ganse voormiddag mocht ik goed kijken en luisteren naar het klasgebeuren. Ook mocht ik mee dansen en zingen wanneer dit aanbod kwam. Bij het eerste bezoek zag ik het onmiddellijk zitten om aan de doe stage te beginnen.

Na enkele observatiestages, moesten we volop beginnen voorbereiden aan onze doe stage in december over het BC de Sint. Voor het ochtendonthaal werd gekozen voor de grote stoomboot van Sinterklaas. De kleuters waren laaiend enthousiast toen ze de grote stoomboot te zien kregen. Ik vertelde dat Sint zijn Zwarte Pieten niet meer terug vond en dit vond hij natuurlijk niet leuk, want wie zal hem nu helpen om alle pakjes naar alle brave kindjes te brengen? Gelukkig was het grote probleem van de Sint snel opgelost. De lieve vriendjes van de derde kleuterklas in Aarsele willen de Sint vlug uit de nood helpen door alle zwarte Pietjes te zoeken en terug te brengen naar de grote stoomboot van de Sint.Geen opmerkingen:

Een reactie posten